Actuele producties en projecten

Garage tdi

 
Jeugdtheaterstichting GARAGE TDI (Jeugdtheater Assen)

Ontwikkeling van het OERLAB van de toekomst, de vormgeving van een mobiele maak- en speellocatie. Garage TDI is een huis voor het jeugd- en jongerentheater in Drenthe, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroep aanwezig is. Een garage is een werkplek. TDI staat voor Theater- & DansIndustrie. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt. 

‘WORTELS EN VLEUGELS’

Garage TDI zoekt naar de noodzaak om vanuit Assen en Drenthe theater te maken voor jeugd en familie. Verhalen uit de directe omgeving, community-art, of theater maken vanuit sociaal-maatschappelijke context vormen een rode draad in ons werk. Hierbij zijn we op zoek naar thema’s die oftewel een breder publiek op fascinerende wijze inkijk geven in (de geschiedenis van) bijzondere of unieke aspecten van het leven in het Noorden, oftewel thema’s die door hun universaliteit verbindingen hebben met publiek elders in het (buiten)land. Verhalen die wortelen in het Noorden, en vleugels krijgen door hun universele, theatrale verbeeldingskracht. Hierdoor zijn onze voorstellingen ook interessant om op festivals, of in scholen en zalen elders in het land te spelen.

Meer informatie    

Eemsdelta

 
Campus Eemsdelta Groningen

  • Het ontwikkelen van een maquette van de campus
  • Begeleiding van een project rondom foodtrucks
  • Inrichting projectbureau

De nieuwe onderwijscampus gaat huisvesting bieden aan ongeveer 1.700 leerlingen van 4 scholen voor voortgezet onderwijs en mbo: George Martens School, Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, Theda Mansholt College en Noorderpoort.

De campus biedt daarmee een gevarieerd aanbod van onderwijs, waarin de scholen samenwerken met elkaar én met verenigingen en bedrijven uit de regio. Ook voor sport- en culturele verenigingen komen er voorzieningen. Leren en werken, cultuur en sport, groen, aardbevingsbestendig en energieleverend.

Campus Eemsdelta Groningen draagt bij aan een duurzame, sociale en veilige toekomst voor de regio.

Meer informatie

Dbarst

 
DE BARST

Als initiatiefnemer van DE BARST werkt Harm Naaijer samen met theatermaker Jos Thie aan een haalbaarheidsonderzoek naar DE BARST in opdracht van het Nationaal Programma Groningen. DE BARST is een indrukwekkende 20 meter hoge ecologische heuvel als markering in het landschap. Een monument dat tevens een openluchttheater herbergt voor 5000 toeschouwers en gelegen is in een landschapspark aan de randen van het Schildmeer, het seismologisch midden van het aardbevingsgebied in Groningen.

DE BARST heeft als doel om elke zomer aan de boorden van het Schildmeer een groots theaterspektakel te realiseren, waaraan honderden bewoners uit de wijde omgeving meedoen en dat bezocht wordt door meer dan 100.000 theaterliefhebbers uit de hele wereld.

Ieder jaar een nieuwe spectaculaire belevenis, geïnspireerd op de Groninger geschiedenis en cultuur in relatie tot de wereldliteratuur.

Meer informatie